6% Btw tarief:

Woning ouder 15 jr.
Stukwerk in woningen ouder als 15 jaar geldt een Btw tarief van 6%

kijk bij bedrijf


Recent gemaakt

Raapwerk

Raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds
met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel.
Een raapwerklaag is tussen 7 millimeter en 5 centimeter dik. Bij dunnere lagen wordt gesproken van pleisterwerk .

Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te “rapen”. Raapwerk kan ook worden toegepast op rondingen zoals bij openhaarden en trapwrongen. Daarnaast kunnen in raapwerk togen en andere ronde profielen worden verwerkt.

Raapwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (spachtelpoets ),
verf, sauzen, behangen, etc. De mate van gladheid is naar keuze. Ook een zeer gladde afwerking is mogelijk. Een belangrijke eigenschap van gips is dat het vochtregulerend werkt: het is in staat om vocht op te nemen en het opgenomen vocht weer af te staan.

Raapwerk is mede vanwege zijn dikte ideaal voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Daarnaast werkt gips brandvertragend. Doordat raapwerk naadloos wordt aangebracht, zijn er ook geen kieren waar vuur doorheen kan komen.

Pleisterwerk:

Een eenlagige bewerking met gips voor binnen met een dikte van ca.2 tot 20 mm over bijvoorbeeld metselwerk of oude stuclagen. De wanden en plafonds worden glad gemaakt en als afwerking wordt meestal sauswerk gekozen.
Glad pleisterwerk is “de afwerking” van deze tijd. Glad pleisterwerk geeft wanden en
plafonds allure. Deze afwerking is zeer arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag “handmatig” op de huidige ondergrond moet worden aangebracht. Belangrijk!! Een “behangklare” ondergrond is NIET geschikt om direct over te sausen!
Na het pleisteren wordt de ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden.
Glad pleisterwerk is wel onderhoudsvriendelijk. Vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig “even per wandgedeelte worden overgesaust”.
Het vakmanschap van de stucadoor staat garant voor een spiegelgladde muur! .